Lokalni OPG i farme

Istražite jedno od mnogih obiteljskih gospodarstava u našem kraju!

Domaći proizvodi, ukusna domaća hrana, sirevi, džemovi, domaći med, eko proizvodi, vino, likeri, sve to možete kušati i pronaći na jednom od brojnih obiteljskih gospodarstva u regiji Slunja i Rastoka!

OPG NOVKOVIĆ 

– Sirana & ostali domaći proizvodi

Opg Novković se nalazi u mjestu Veljun. Obitelj Novković se bavi primarno stočarstvom te proizvodnjom ukusnih kravljih sireva vrhunske kvalitete!  

“Proizvodimo 8 vrsta ekoloških sireva (škripavac, trapist, dimljeni, kuhani (s dodacima), feta, svježi…), pod skupnim nazivom “Koranski sir”, iz nepasteriziranog mlijeka tradicijskom tehnologijom kako bi se sačuvao prepoznatljiv proizvod kraja.”

Pored stočarstva i proizvodnje sireva, na OPG-u Novković nalaze se:

Polja aronije, farma lješnjaka, te proizvodnja domaćeg meda!

 

Za Vas možemo organizirati pojest OPG-u gdje će za Vas obitelj Novković organizirati prezentaciju i degustaciju proizvoda, svog imanja, tehnologije proizvodnje i prikazati istinski doživljaj života na selu i farmi!

OPG MAGDIĆ – Destilerija i Kušaona

Već dobro poznate u Hrvatskoj, voćne likere i rakije Tabora Magdić s jedinstvenim proizvodima poput “Rakija TO GO” i najpoznatija rakija, s upečatljivim imenom “Jebenica” možete kušati u novo otvorenoj destileriji i kušaoni koja se nalazi tik pored Rastoka. 

Rakije i likere ne samo da možete kušati nego će Vam g. Magdić otkriti sve tajne njihove proizvodnje u destileriji!

Javite nam se i za Vas ćemo organizirati posjet destileriji uz prezentaciju izrade, gdje ćete imati mogućnost kušati velik broj domaćih rakija i likera poput: Šljivovice, orahovca, viljamovke, višnjevca, medovače, lozovače, likera od borovnice i puno drugih sve EKO proizvedene, vrhunske kvalitete!

OPG OBROVAC – Slunjsko vino

Želite probati kvalitetna domaća vina? Nudimo Vam mogućnost kušanja izvrsnih vina OPG-a Obrovac iz vinograda smještenog u selu Ponor u neposrednoj blizini Rastoka i Plitvičkih jezera. Vinske sorte bijelih vina Graševina i Manzoni bijeli te crvenog vina: Cuvee Slunj idealno će se uklopiti uz tradicionalna jela slunjsko-plitvičkog kraja. 

OPG JAREBOVI MLINOVI – Mlinica u Rastokama

Posjetite staru Rastočku mlinicu koja se nalazi u donjim Rastokama gdje možete kupiti domaće brašno mljeveno izvorno tradicionalno Rastočkom metodom, u mlinu korištenjem Rastočkog mlinskog kamena. Mlinica je otvorena za posjetitelje.