Staze od hotela Mirjana & Rastoke

Bijeg u prirodu idealno je rješenje za dugo traženi odmor! Daleko od gradske gužve i svakodnevnih obaveza, napunite svoje baterije uz svjež zrak, netaknuto zelenilo te oku ugodnu prirodu. Istražite brojna skrivena kupališta te otkrijte da se pravi mali raj na Zemlji nalazi bliže no ikada.

Uz naše karte s označenim stazama i najbolje informacije koje će veoma rado udijeliti naše ljubazno osoblje, na veoma lak način kroz aktivan odmor doživite lokalne i šumske puteve te pronađite svoju oazu.

Uz kanjon rijeke Korane doživite mnoštvo slapova i kaskada, na više mjesta možete pronaći stare drvene mlinice koje su zadržale su svoj izvorni prepoznatljiv oblik te cijeli ugođaj u prirodi podižu na višu razinu.
Skrivena kupališta ‘Jezerce’, ‘Karača’, ‘Kosovi mlinovi’, ‘Neralić mlin’, ‘Gržanove luke’.. samo su neka od mjesta koja vrve netaknutim plažama i izvorima pitke vode, udaljena manje od 2 km od Hotela, zvuče kao savršeno osvježenje

NIKŠIĆKE KASKADE (rijeka Korana)

(Široka luka, Neralić mlin, Kosovi mlinovi) 

RUTA (A)

7.1km (Hotel-Neralić mlin-Kosovi mlinovi-Hotel)

RUTA (B)

10.1km (Hotel-Široka luka-Neralić mlin- Kosovi mlinovi-Hotel)

Put šume, kestena i gljiva

5.4km (Hotel – Jelvik -Hotel)

Karača & Jezero (rijeka Korana)

3.3km (Hotel – Karača) 

Cerovačkom cestom do Rastoka

5.1 km (Hotel – Rastoke)

Staze u Slunju – Rastoke

Istražite Slunj & Rastoke biciklima ili pješice putem označenih staza i na najbolji mogući način upoznajte u dušu ovo malo živopisno mjesto te se stopite s njegovim lokalnim stanovništvom.

Mogućnosti su brojne! Svaka staza posebna je s naglaskom na boravak u prirodi. Doživite naše šume & rijeke uz doticaj malog dijela povijesnog štiha kroz arhitektonska ostvarenja u vidu povijesnog ‘Napoleonovog magazina’, rodne kuće prvog hrvatskog olimpijca ‘Milana Neralića’, zidina starog grada Slunja pa sve do rustikalnih, već sada prepoznatljivih kućica i mlinica rastočkog naselja.

Rijeke & Šume

5.57km (Rastoke – Kotlac – Slunj)

Kanjon Korane i Slunjčice

7.18km (Rastoke – Korana- Slunjčica- Rastoke) 

Rastoke & Slunjčica

3.12km (Rastoke – Slunjčica – Rastoke)

Staza do Izvora Slunjčice!

Ne propustite i obavezno krenite stazom do izvora Slunjčice koja će Vas očarati svojom ljepote prirode, modro-zelenom čistom vodom i očaravajućim prizorima!