Rastočka bajka

OPIS PROGRAM – KRAĆA OPCIJA – DO 1,5h –

Dolazak i prijem u Turističkom centru „Mirjana & Rastoke„ u sklopu kojega je naša agencija, upoznavanje sa vodičem te kratka pauza uz osvježenje po želji, naše vile (licencirani lokalni vodiči odjeveni u kostime vila) vode vas u Rastočku bajku. Dolazak u vodeni biser Hrvatske, udaljen 2-3 minute od našeg centra.

Razgled počinjemo iznad posljednjih slapova, spuštamo se u Donje Rastoke prelaskom jednog od najstarijih mostova gdje posjećujemo mlinice i imanja rastočkih starosjedioca. U Donjim Rastokama posjećujemo staru mlinicu gdje ćemo vam detaljno opisati i pokazati rad starog mlina i gdje ste u mogućnosti kupiti razne proizvode od žitarica.

Po završetku upoznavanja sa starim načinima rada koja su se srećom još održala do danas, put nas vodi prema Gornjim Rastokama gdje se nalaze najljepša rastočka imanja, nakon čijeg obilaska nastavljamo do novouređene šetnice i vidikovca gdje završava obilazak ovog hrvatskog dragulja.


OPIS PROGRAM – DUŽA OPCIJA – DO 2,5h –

Budući da smo sklopili prijateljstvo s Rastokama i opustili duh i tijelo uz neponovljive prizore sklada čovjeka i vode upućujemo se prema ostacima francuske uprave s početka 19.stoljeća tj. Napoleonovom magazinu u kojem još spavaju tajne iz doba velikog cara.

Nakon prekrasne panorame Rastoka i grada Slunja koja na se prostire spuštamo se prema starim ruševinama , jedne od najhrabrijih hrvatskih utvrda , Frankopanskoj utvrdi Slunj koja čuva priče iz čak 12. Stoljeća i koja je bila sjedište mnogih hrvatskih velikana i obrambeni štit Hrvatske.

Naučivši nešto iz bogate slunjske povijesti stari put nas vodi do bajkovitog kutka kod starog Moćanovog mosta i mlina na rijeci Slunjčici, od kojeg se uspinjemo prema crkvi Presvetog Trojstva, lokalitetu nekadašnjeg franjevačkog samostana i gradskog trga gdje vas čeka vaš autobus.

Pošaljite upit

Datum